De ce au animalele o Zi Internationala?

De ce au animalele o Zi Internationala?

Livia OnceriuSep 9, '21

Sper că ați avut o zi bună de Ziua Internațională a Câinelui și sigur sunteți ocupați să vă pregătiți acum pentru Ziua Internațională a Pisicilor, a Tigrilor, sau a altor animale, așa că nu vă voi ocupa prea mult din timp.

 

Nu ați auzit niciodată de Ziua Mondială a Șarpelui? Nu aveți încă planuri pentru Ziua Internațională a Tigrului?

 

Noi, oamenii, pare să avem „înclinația de a umple fiecare pătrat din calendar cu comemorări, sărbătoriri, recunoașteri sau declarații ale unei Zile Internaționale a Ceva”, scrie Oliver Whang pentru National Geographic. În calendarul nostru sunt trecute atât Ziua mondială a animalelor, cât și Ziua Internațională a animalelor.

 

Unele sărbători notate în calendar sunt decretate în mod oficial, precum Ziua Mondială a Albinelor care are loc în fiecare an, pe data de 20 mai. Ziua Mondială a Albinelor a fost desemnată de Organizația Națiunilor Unite.

 

Alte sărbători au fost inițiate de organizații nonprofit sau de pasionați ai animalelor, cum ar fi Ziua Mondială a Rinocerului (inițiată de biroul WWF din Africa de Sud pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la criza braconajului) și Ziua Mondială a Șobolanilor (inițiată de proprietarii de șobolani care doreau să reabiliteze imaginea șobolanilor).

Pisicile, fără îndoială, au mai multe zile dedicate în calendar: Ziua Internațională a Pisicilor din 8 august pare a fi cea mai populară, dar există și Ziua Mondială a Pisicilor în februarie, mai multe Zile Naționale ale Pisicilor și una dintre preferatele mele, Ziua Aprecierii Pisicii Negre, pe data de 17 august.

 

Ziua Internațională a Câinilor se serbează pe data de 26 august, încurajează creșterea câinilor de toate rasele. Colleen Paige, expertă în stilul de viață al animalelor de companie, a fondat Ziua Națională a Câinilor în 2004. Paige, antrenor de câini și autor, a decis să sărbătorească Ziua Internațională a Câinilor pe 26 august, deoarece a fost prima dată când familia sa a adoptat un câine pe nume Sheltie, când avea zece ani. Ziua internațională a câinilor este observată pe tot globul pentru a pune în centrul atenției sute de câini care trebuie să fie salvați de autoritățile locale, deoarece aceștia sunt lipsiți de îngrijirea adecvată.

 

Pescuitul este vital pentru mijloacele de trai și hrana a miliarde de persoane din întreaga lume. Pe măsură ce marcăm Ziua Mondială a Pescuitului pe 21 noiembrie, reflectăm la eforturile adesea neobservate ale comunităților de pescari la scară mică; pescarii, procesatorii și comercianții locali. Pescuitul joacă un rol critic în sistemele alimentare locale și globale. De la alge marine și castraveți de mare, la crustacee și pești, există o gama largă de alimente acvatice provenite din pescuit.

 

Surse:

 

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate