10 lucruri interesante despre porumbei

10 lucruri interesante despre porumbei

Iulian CuciureanuJan 5, '19

Porumbelul este pasărea cea mai răspândită din Europa. Corpul acestuia are formă aerodinamică și prezintă pene, fulgi și puf, iar capul este mic și rotund. Porumbelul este o pasăre zburătoare, ce se hrănește cu semințe, pe care le apucă cu ciocul și le înghite sau cu firmituri de pâine.

Mai jos vă vom prezenta 10 lucruri interesante despre porumbei:

  1. Porumbeii sunt singurele păsări care aspiră apa cu ciocul. Pentru a înghiți apa aceștia nu sunt nevoiți să își dea capul pe spate.
  2. Porumbeii voiajori pot atinge viteza de până la 70 km/h și pot parcurge într-o singură zi aproximativ 900 de kilometri.
  3. Porumbelul este pasărea cea mai răspândită din Europa. Aceștia sunt folosiți în misiuni de salvare și sunt antrenați să vadă vestele roșii sau portocalii gonflabile ale neufragiaților.
  4. Zborul porumbeilor este înlesnit de aerul din oasele subțiri dar și de musculatura extrem de dezvoltată pentru o pasăre asa de mică.
  5. Trăiesc în perechi și își construiesc cuiburile din crenguțe. În cuib femelele depun ouă și le clocesc timp de 18 zile. Puii nou născuți sunt hrăniți cu un lichid alb, secretat de gușa porumbeilor.
  6. Porumbelul “Gulerat” este una dintre cele mai mari specii de porumbei întâlnite în Europa.
  7. Porumbeii sunt fideli unei singure partenere. Așa se explică faptul că au devenit un simbol al dragostei.
  8. În sălbăticie, porumbeii trăiesc până la 10 ani, iar dacă sunt domesticiți pot ajunge până la vârsta de 25 de ani.
  9. Porumbeii văd în culori. Aceștia pot percepe lumina ultravioletă și au o memorie vizuală foarte bună, astfel ei recunosc locurile pe unde au mai fost chiar și la câțiva ani distanță.
  10. Porumbeii au auzul foarte bine dezvoltat. Ei pot detecta sunetele de la o distanță mai mare decât o face omul.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate