15 lucruri pe care sigur nu le știați despre pisici!

15 lucruri pe care sigur nu le știați despre pisici!

Cuciureanu IulianDec 10, '19

Pisica de casă este un mamifer din ordinal carnivorelor, familia Felidae. Este alături de oameni de peste 9500 ani și în prezent este cel mai cunoscut animal domestic în toată lumea. Pisica domestică este foarte apropiată de pisica sălbatică europeană (Felis silvestris silvestris), ca și de pisica sălbatică africană (Felis silvestris libyca), împreună formând o specie unică: Felis silvestris.

Mai jos vă vom prezenta 15 lucruri interesante despre pisici:

1. Spre deosebire de oameni, pisicile nu pot detecta gustul dulce - ceea ce explică probabil de ce nu sunt atrase deloc de dulceață.

2. Pisicile folosesc “mieunatul” doar când comunică cu oamenii.

3. În ciuda imaginilor cu pisicile care beau cu plăcere lapte din farfurioare, studiile indică faptul că pisicile adulte sunt de fapt intolerante la lactoză și ar trebui să-l evite în întregime.

4. Recordul pentru cea mai longevivă pisică din lume, în conformitate cu Cartea Guinness, aparține regretatului Creme Puff din Austin, Texas, care a trăit până la vârsta de 38 de ani și 3 zile!

5. Asociația Cat Fanciers (CFA) a recunoscut 44 de rase de pisici.

6. Cortexul cerebral al unei pisici conține aproximativ de două ori mai mulți neuroni decât cel al câinilor. Pisicile au 300 de milioane de neuroni, în timp ce câinii au aproximativ 160 de milioane.

7. Pisicile transpiră numai prin lăbuțele lor.

8. O pisică are abilitatea de a-și mișca maxilarul în sus și în jos, nu și dintr-o parte în alta, precum o face omul.

9. Nasul fiecărei pisici are o amprentă unică, la fel ca degetele noastre.

10. Inima pisicii tale bate cu un ritm aproape dublu decât al tău, de până la 110-140 de bătăi pe minut.

11. O pisică are capacitatea de a-și roti urechile la 180 de grade - cu ajutorul a 32 de mușchi pe care îi folosesc pentru a le controla.

12. Spre deosebire de oameni, pisicile sunt de obicei stângace. Studiile indică faptul că laba stângă este de obicei laba lor dominantă.

13. Cea mai mică rasă de pisici este “Singapura”. Aceasta ajunge la maturitate la 1.8 kg, în timp ce “Main Coon”, rasa de pisici cea mai mare, cântărește în jur de 11 kg.

14. O pisică poate alerga pe distanțe mici cu o viteză de până la 49 km/h.

15. Pisicile văd mult mai bine în întuneric decât oamenii. Însă ele nu pot distinge clar culorile. Oamenii de știință spun că pisicile văd culoarea verde ca fiind roșie.

Intră în magazinul nostru online și vezi produsele noastre >>>

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate