Curiozități despre câini

Curiozități despre câini

Livia OnceriuMay 19, '16

Curiozități despre câini

Câinii sunt descendenții unui animal foarte mic numit Miacis, care exista acum aproximativ 40 de milioane de ani și se cățăra în copaci.

Câinii, așa cum îi știm noi astăzi, au apărut în Eurasia acum aproape 13.000 de ani și cel mai probabil sunt urmașii unui lup de talie mică.

Câinele Dingo nu este nativ din Australia ci a fost dus acolo de către primii emigranți.

Câinii au fost pentru prima dată domesticiți de oamenii cavernelor în Paleolitic (acum 2.6 milioane de ani).

Cei mai înalți câini sunt Dog Germanii și Irish Wolfhound. Cel mai înalt Dog German cunoscut a atins înălțimea de 103 cm, iar cel mai înalt Irish Wolfhound a atins înălțimea de 100 cm.

Cel mai greu și de asemenea cel mai lung câine cunoscut este un Mastiff Englez. In 1989, acesta măsura 250 cm și 125 de kg.

Phu Quoc Crestat este una dintre cele trei rase care are o creastă de păr de-a lungul spatelui, în sens opus celorlalte fire de păr (celelalte rase sunt Rhodesian Crestat și Thai Crestat). În anul 2015, un proprietar de câine a devenit primul european care să crească cei mai rari pui din lume, fiecare în valoare de 10.000 de Lire Sterline. Sunt doar 800 de exemplare în întreaga lume.

Cei mai mici câini sunt Chiuahua, Yorkshire Terrier și Toy Terrier. A fost înregistrat un Yorkshire Terrier care cântărea doar 283 g.

Câinii au fost și sunt încă folosiți la cele mai diverse activități: pază, vânătoare, companie, îndrumători pentru oamenii orbi etc. În Roma Antică, câinii cel mai des întâlniți erau cei din rasa Mastiff, ei purtau armuri și participau alături de războinici în lupte. În cel de-al doilea război mondial, armata rusă antrena câini “sinucigași”, care alergau printre tancurile germane cu mine care explodau pe spatele lor.

Auzul câinelui este foarte ascuțit. Ei pot înregistra 35.000 de vibrații pe secunda, comparativ cu oamenii, care înregistrează 20.000.

În mod natural câinii au un simț olfactiv foarte dezvoltat. Dacă oamenii au 5.000.000 de senzori care simt mirosul, câinii ajung până la 220.000.000.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate