Curiozități despre pisici

Curiozități despre pisici

Livia OnceriuMay 10, '16

Curiozități despre pisici

Chiar dacă sunteți iubitori de pisici, există unele lucruri pe care poate nu le știti despre ele. Iată mai jos câteva curiozități care vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine patrupeda.
Probabil că nu v-ați gândit niciodată dacă o pisică este stângace sau dreptace, dar peste 40% sunt fie una, fie alta. Ceea ce înseamnă că restul sunt ambidextre.

Pisicilor nu le place mâncarea nici prea caldă, nici prea rece. Trebuie să aibă o temperatură medie, temperatura camerei, la fel cum ar fi în sălbăticie. 

Pisicile văd în culori, așa că vor face diferența între un vas de apă roșu sau galben, și, prin urmare, pot face mofturi. Au, de asemenea, o vedere nocturnă fantastică și au nevoie doar de o șesime din lumina de care au nevoie oamenii pentru a vedea.

Mieunatul pisicilor este un sunet familiar tuturor, fie ca este unul speriat, unul fericit sau unul prin care își cere imperios cina. Curios este faptul că pisicile miaună numai la oameni, nu și la alte pisici.

Pisicile sunt creaturi extrem de intuitive, și sunt foarte pricepute în a ghici starea noastră de spirit, mai ales din tonul vocii. Ele știu când strigăm la ele (deși de multe ori nu pare să le pese). Dacă vreți să vă calmați pisica, încercați să-i vorbiți cu o voce liniștitoare, iubitoare. Veți fi uimit de cât de repede funcționează. 

V-ați întrebat vreodată cine a inventat ușa pentru pisici? Nimeni altul decât Sir Isaac Newton. Probabil era și el, ca mulți alți stăpâni de animale, enervat că animalul voia când înăuntru, când afară. Așa că a făcut ceva pentru liniștea iubitorilor de pisici.

Pisicile chiar aterizează în picioare. De fapt, toate cad în același fel. Mai intâi își rotesc capul, apoi își răsucesc coloana vertebrală, după care își aliniază picioarele din spate și în cele din urma se relaxează arcuindu-și spatele, reducând astfel impactul.

În cazul în care nu doriți o crescătorie de pisici, castrați-vă sau sterilizați-vă pisica. Se înmulțesc extrem de repede și extrem de mult. Pot face până la 6-7 pui la o fătare. 

Ca și amprentele digitale ale omului, și pisicile au propria lor amprenta unică: nasul! Nările lor au riduri unice și nu există două nasuri la fel.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate