Hamsterii și indicatorii economici

Hamsterii și indicatorii economici

Livia OnceriuJul 10, '17

Statistic  o gospodărie de mărime medie, considerată  ca fiind formată în România dintr-un nucleul  de 2,8 persoane este indicator deosebit de important în fundamentarea salariului de bază minim pe economie, a politicii salariale şi a altor politici în domeniul social.

Putem interpreta acest indicator ca reprezentand  de exemplu 2 adulti si un copil + un caine/o pisică sau 1 iepure, sau variante ce includ iguane, gerbili, crapi Koi, peruși etc.

 Valoarea coşului minim de consum lunar stabilește totalitatea cheltuielilor necesare traiului într-o lună prin achiziţionarea (1) de produse alimentare, (2) de produse nealimentare şi (3) de servicii.

Listele  de produse alimentare sau cele de servicii nu fac încă legatura cu valoarea cheltuielilor destinate asigurării bunăstării animalelor de companie, dar costul de creștere și îngrijire a animalelor mici, cum ar fi hamsterii și gerbili, este relativ scăzut și nu va influența la fel de mult valoarea coșului zilnic așa cum se întamplă în cazul unui cal de sport și agrement.

Un alt indicator economic este numărul de locuințe noi în construcție. Pentru un iubitor de animale acest indicator poate decide soarta și calitatea vieții, pentru că toate se pot adapta la mărimea locuinței: 150 mp locuibili+ curte =  ciobănesc german, carpatin sau golden retriever, după plac. Sub 50 mp, fără curte, recomandăm animale mici de blană,  ce pot fi bune animale de companie, mai ales că nu au nevoie de mult spațiu în locuință, chiar mai mic decât  în cazul unui câine rasă mică sau  a unei pisici.

 

Dacă aveți o zonă în curtea casei, afară, acesta este adecvat pentru a ține un iepure sau un cobai, mai ales în cazul în care un alt membru al familiei este alergic la animale de companie cu blană.

Indicatori demografici  ca densitatea populației , indicele inegalității de gen sau natalitatea se pot aplica și la oameni și la animalele de companie.
Gerbili mongoli, ar trebui să fie ținuți în grupuri de același sex (pentru a preveni pui nedoriți), în timp ce la cealaltă extremă, hamsterul sirian (auriu) trebuie să rămână singur, pentru a preveni agresivitatea care apare între mai multe exemplare de același sex. Dacă sunteți în căutarea de animale de companie care pot fi crescute mai multe împreună, atunci se recomandă creșterea cobailor.

Alt indicator demografic, speranța de viață și prin aceasta, vârsta membrilor familiei, este, de asemenea, semnificativă atunci când vine vorba de a alegerea animalului de companie potrivit. Familiile cu copii sub varsta de 6 ani trebuie să ia in considerare faptul ca aceștia pot accidenta involuntar micul animal sau pot fi mușcați.

Când hamsterul auriu (Mesocricetus auratus), originar din Siria, a început să devină un animal de companie popular în anii 1960, a fost singurul din acest gen. Dar acum există o gamă mult mai largă disponibilă: 25 specii recunoscute de hamsteri.

Hamsteri pitici început să fie păstrati ca animale de companie la mijlocul anilor 1970, și au o reputație puternică. Phodopus sungorus campbelli locuiește în unele părți din Rusia, Mongolia și China, în timp ce ruda sa apropiata, hamsterul pitic alb de iarna (P. s. Sungorus) provine din estul Kazahstanului și sud-vestul Siberiei.
Al treilea membru al acestui grup, care este mai puțin întâlnit ca animal de companie, este P. roborovskii, care se găsește în aceeași parte a lumii ca rudele sale.

Un alt tip de hamster care se păstrează ocazional ca animal de companie este hamsterul chinezesc cu dungi (Cricetulus griseus).
Pe măsură ce numărul de varietăți de culoare a crescut în cazul hamsterul auriu, numele său a fost schimbat în hamsterul sirian. Exemplarul de culoarea originală este încă cunoscut sub numele de auriu, dar culorile acestui tip de hamster pot varia de la alb la negru și bi-color, crem și alb.

Pentru o familie cu copil mic, spațiu  locuibil rezonabil și atenți la coșul zilnic, hamsterul este un animal de companie ideal.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate