Jocul, câinele și arta

Livia OnceriuAug 29, '16

Image result for dominic wilcox play more

La mijlocul lunii august la Londra a fost dechisă o expozițe unică în felul ei, deoarece elementele de design și arta interactivă au fost adresate câinilor.

Britanicul Dominic Wilcox, a fost cel care a reunit lucrări cu teme atent selectate pentru a fi pe placul unui public mai puțin cunoscator în ale artei moderne, dar la fel de sensibil ca și oamenii care le-au creat.

Play more – concept susținut de o firma de asigurări  pentru animale de companie care a și patronat expoziția -  a prezentat tablouri originale și lucrări de artă interactivă multimedia ale artiștilor Nick White, Clare Mallison, Joanne Hummel-Newell, Robert Nicol și Michelle Thompson.

Au putut fi văzute tablouri aranjate la nivelul ochilor pentru micile patrupede, toate în spectrul de culori  vizibile pentru câine- gri-galben-albastru și cu teme atractive gen fantă poștală prin care cad scrisori sau picioare de pui prăjit pe o potecă de parc.

Lucrări dinamice cum a fost Cruising Canines, un uriaș simulator care seamănă cu o fereastra de mașină pe care câinele scoate capul, un ventilator puternic care răspândește mirosuri de papuci vechi, reproducând experiențe similare călătoriei cu mașina spre deliciul câinilor și mai puțin plăcuta experiență a stăpânilor lor, sau Dinnertime Dreams  un castron uriaș plin cu mai mult de 1000 de mingi care seamană cu mâncarea pentru câini( culoare și miros). Au mai putut fi admirate Watery Wonder un joc  cu jeturi de apă care trec dintr-un castron de apă în altul, Catch- o lucrare care simulează un frisbee în mișcare pe un ecran.

Image result for dominic wilcox play more

Cunoscut pentru lucrările sale nonconformiste Dominic Wilcox susține jocul în artă ca modalitate de a descătușa energia creatoare. Pentru prima oară, el a creat și a adunat într-o expoziție lucrări destinate numai câinilor, recunoscând că "sunt foarte serios când vorbesc despre joc" și încurajează designerii să "nu-și bată capul de ceea ce spun ceilalti".

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate