Top 15 rase de câini de talie medie

Top 15 rase de câini de talie medie

Iulian CuciureanuFeb 19, '191 comment

Unii oameni adoră câini mici care sunt ușor de îngrijit. Alții iubesc cel mai mult rasele de câini mari. Dar dacă gusturile tale se află undeva în mijloc? S-ar putea să fii un fan al câinilor de dimensiuni medii. Nici prea mari, nici prea mici, sunt ceea ce mulți îi consideră drept câinii "potriviți".

Ce definește un câine de mărime medie?

Depinde pe cine întrebi. Rasele de câini mici tind să crească până la aproximativ 9 de kilograme, pe când rasele de câini mari încep de la 27 de kilograme. Unele organizații împart dimensiunile câinilor în mai multe categorii detaliate astfel (de ex.: Extra-mici, mici, mici-medii, medii, medii-mari, mari, extra-mari și gigant). Pentru a fi mai simplu, ne vom concentra atenția asupra raselor de câini care se încadrează între mici și mari. Aceste  rase vor avea o greutate medie între 11 – 25 kilograme.

Iubitorii câinilor de dimensiuni medii iubesc la aceștia faptul că sunt suficient de mici pentru a se potrivi în spații mici( un apartament de exemplu), dar și suficient de mari pentru a părea agresivi. Există, de asemenea, câteva avantaje potențiale pentru a avea un câine de dimensiuni medii, spre exemplu, acesta are durata de viață mai lungă și mai puține probleme ortopedice decât câinii de talie mare.

Mai jos vă vom prezenta 15 rase de câini de talie medie:

American Staffordshire Terrier (Amstaff):

American Staffordshire Terrierul (sau Amstafful) este o rasă de câini de talie medie, cu păr scurt și neted, care își are originile în Statele Unite ale Americii. Are o greutate medie între 28 – 40 kilograme, o înălțime cuprinsă între 43-48 de centimetri si o medie de vârstă între 9-15 ani. Este un câine energic, curajos, loial, tenace și dominant. Este foarte devotat stăpânului și familiei acestuia, este prietenos și blând cu copiii și poate fi un foarte bun membru al familiei. Poate fi agresiv cu alți câini de același sex, iar cu câinii din aceeași rasă se va înțelege doar cu cei de sex opus.

Australian Cattle Dog (Câinele de cireadă Australian):

Câinele Australian de cireadă este de talie medie, cu o anduranță deosebită și cu o agilitate extremă. Este un câine inteligent, curajos și echilibrat, loial și protector cu familia sa, dar foarte suspicios cu străinii. Are o greutate medie între 15 – 20 kilograme și o înălțime cuprinsă între 42-51 centimetri. Câinele Australian de cireadă este un excelent paznic și îndrumător al turmelor de animale dar și un foarte bun companion.

Australian Shepherd (Câinele ciobănesc Australian):

Ciobănescul Australian este un câine de talie medie, foarte inteligent, căruia îi place să muncească. Este un foarte bun câine de pază, vigilent, mereu în alertă. Ca animal de companie este loial, temperat, prietenos cu copiii și precaut cu străinii. Are o greutate medie între 16-34 kilograme și o înălțime cuprinsă între 45-58 centimetri. Dacă vă doriți un câine energic care să vă ocupe tot timpul, ciobănescul australian este cea mai bună soluție.

Basset Hound:

Basset Hound este o rasă de câini cu picioare scurte din familia câinilor de vânătoare. Este un câine de talie medie, cu picioare scurte, corp lung și oase puternice. Este sociabil, calm, foarte jucăuș, cu un puternic simț olfactiv, inteligent, cu caracter independent. Basset Hound este devotat stăpânului său, iubitor cu copiii, prietenos chiar și cu străinii. Se înțelege bine și cu alte rase de câini. Are o greutate între 20-30 kilograme și o înălțime cuprinsă între 28-38 centimetri.

Beagle:

Beagle este o rasă de câini cu corp masiv, robust, craniu lat, urechi mari, ochi cu expresie rugătoare, blană de lungime medie și picioare puternice. Este un câine plin de energie, vioi, prietenos, curajos și foarte iubitor cu stăpânul său. Se împrietenește ușor cu copiii și nu are probleme cu alți câini sau alte animale de companie. Are o greutate între 9-17 kilograme și o înălțime cuprinsă între 25-38 centimetri.

Bearded Collie:

Bearded Collie este o rasă de câini din Scoția de talie medie, cu un corp lung, ceea ce lasă impresia atât de putere cât și de agilitate. Este un câine activ, jucăuș, foarte inteligent, afectuos, motiv pentru care este catalogat ca fiind unul dintre cei mai buni pentru o familie. Are o greutate între 18-27 kilograme și o înălțime cuprinsă între 51-56 centimetri.

Bulldog:

Bulldogul englez este rasă calmă, curajoasă și prietenoasă, aceștia sunt tovarăși minunați de companie. Sunt, de asemenea, liniștiți, afectuoși și ușor de plimbat. Este un animal credincios și supus în relația cu stăpânul său și se comportă permisiv și grijuliu cu copiii. În general suportă bine prezența altor animale în jurul său, dar uneori masculii pot da dovadă de irascibilitate în prezența altor câini masculi. Are o greutate între 20-25 kilograme și o înălțime cuprinsă între 30-40 centimetri.

Bull Terrier:

Bull Terrier este o rasă de câini de talie medie, cu corp scund și musculos. Este un câine prietenos, cu temperament bun, cunoscut pentru natura dominantă ce necesită control ferm din partea stăpânului său. Sunt excelenți câini de pază și sunt recunoscuți pentru agresivitatea pe care o arată față de alți câini, mai ales de același sex. Are o greutate între 20-36 kilograme și o înălțime cuprinsă între 51-61 centimetri.

Cocker Spaniel:

Cocker-ul Spaniel este urmașul direct al “Câinelui d’Oysel” folosit la vânătoarea de păsări în Anglia și Franța. Este un câine de talie medie, sprinten, puternic și foarte rezistent. Cocker-ul Spaniel este plin de viață, inteligent, ascultător și foarte devotat stăpânului. Nu are probleme cu alți câini sau alte animale de companie. Are o greutate între 12-15 kilograme și o înălțime cuprinsă între 38-43 centimetri.

Dalmațian:

Dalmațienii sunt o rasă de câini mari, cunoscuți pentru aspectul lor de culoare albă cu pete negre. Este un câine inteligent, energic, devotat și prietenos cu stăpânul sau, iubitor cu copiii și precaut și vigilent cu străinii. Se înțelege bine cu alți câini și alte animale de companie. Are o greutate între 15-32 kilograme și o înălțime cuprinsă între 53-66 centimetri.

Keeshond:

Keeshond este un câine de talie medie, inteligent, prietenos, loial față de stăpânul său și familia acestuia. Nu are probleme cu alți câini sau cu alte animale de companie. Are o greutate între 14-21 kilograme și o înălțime cuprinsă între 42-45 centimetri.

Kerry Blue Terrier:

Terrierul Kerry Blue (terrier albastru de Kerry, cunoscut și ca terrier albastru irlandez, sau terrier Irish Blue) este o rasă de terrieri de talie medie. Este un câine robust, curajos, rezistent și un excelent vânător. În Irlanda, Kerry Blue este considerat câine bun la toate: ciobănesc, de vânătoare sau de pază. Este, de asemenea, un câine de companie fidel, inteligent și vesel. Are o greutate între 15-18 kilograme și o înălțime cuprinsă între 44-51 centimetri.

Pembroke Welsh Corgi:

Pembroke Welsh Corgi este un câine scund, îndesat, de talie medie. Este un cățel prietenos și foarte sociabili, fiind ideal pentru o familie activă. Sunt loiali și ascultatori și foarte buni câini de pază. Pembroke Welsh Corgi are o greutate între 7-13 kilograme și o înălțime cuprinsă între 25-30 centimetri.

Soft Coated Wheaten Terrier:

Soft Coated Wheaten Terrier este un câine de talie medie, robust, foarte curajos, inteligent și dornic mereu de joacă. Foarte atasat și devotat față de stăpânul să, iubitor cu copiii, acceptă și alți câini. Are o greutate între 15-18 kilograme și o înălțime cuprinsă între 44-48 centimetri.

Staffordshire Bull Terrier:

Staffordshire Bull Terrier sau Stafford, este o rasă de câini originară din Anglia și a apărut ca urmare a încrucișărilor dintre Bulldog și vechiul Terrier Englez. Este un câine de companie, plin de curaj și tenacitate, manifestând o extraordinară dragoste față de oameni și în special față de copii, caracteristică esențială în jurul căreia s-a definit rasa. Are o greutate între 11-17 kilograme și o înălțime cuprinsă între 37-41 centimetri.

Comentarii (1)

Karla Jack on Jan 2, '20

Imi place foarte mult Staffordshire Bull Terrier-ul !

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate