Rase de câini liniștite

Rase de câini liniștite

Livia OnceriuMar 27, '18

Dacă considerați că deținerea unui câine înseamnă să vă scuzați în mod repetat la administratorul de bloc, pentru  lătratul zgomotos ce răzbate din apartamentul dvs. și este cauzat de amicul patruped neliniștit, este timpul să vă regândiți strategia de proprietar de animal de companie. Gata cu gălăgia și scuzele față de vecini, se pot să găsi rase de câini silențioși, care sunt perfecte pentru a locui în chiar și la bloc.

De ce latră câinii?

Lătratul este un mijloc de comunicare pentru câine. Anumite rase sunt mai liniștite prin natura lor, în timp ce altele sunt mai vocale, iar apoi există factori de mediu care determină câinii să latre. Unii câini pot lătra la animalele pe care le văd afară, în timp ce alții latră din plictiseală, pentru a li se da atenție sau din cauza anxietății, datorată  separării de stăpân. Toți câinii, inclusiv rasele mai tăcute au nevoie de activitate fizică și interacțiune umană pentru a le menține o stare de fericire și a nu lătra inutil.

Temperamentul individual tinde, de asemenea, să joace un rol în lătratul excesiv al câinilor, spune antrenorul de câini și expertul în animale Amy Robinson. "Luați doi pui din același adăpost de animale, unul poate fi foarte gălăgios, în timp ce altul este în mare parte liniștit, chiar dacă fac parte din  aceeași rasă", spune ea. "Unii câini sunt mulțumiți să observe mediul înconjurător și să interacționeze cu ei în mod liber, fără să simtă nevoia de a face mult zgomot, iar alții se îmbrâncesc între ei în orice situație, asteptând să fie mereu în centrul atenției."

Dacă sunteți în căutarea unui câine liniștit, mai jos vă enumerăm câteva rase de câini care v-ar putea interesa. Nu uitați însă că individul contează!

Basenji

În mod obișnuit cunoscut sub numele de "câinele care nu latră ", Basenji este un câine de vânătoare din Africa. Deși rasa este în mare parte liniștită, ei au tendința de a scoate un sunet care seamănă cu un yodel atunci când se simt foarte bine. Pe lângă faptul că este liniștită, această rasă este activă și tinde să fie destul de independentă.

 

Golden Retriever

O rasă politicoasă care are tendința de a obține o mulțime de atenție, Golden Retriever-ul este un câine liniștit. Deși, în general, nu este un câine gălăgios, acest animal de casă anunță sosirea vizitatorilor. Foarte ușor de dresat, Golden Retriever-ul este întotdeauna răbdător și gentil cu copiii. Sunt loiali, drăgălași și doritori de a face mereu pe plac stăpânului.

 

 

Chinese Shar-Pei

Chinese Shar-Pei este un câine curajos, neînfricat, inteligent, destul de vigilent. Este devotat stăpânului și familiei acestuia, se înțelege bine cu copiii, dar este precaut cu străinii. Socializat de mic cu alte animale nu are problem cu ele, dar este dominant cu alți câini. Este de asemenea, o rasă foarte inteligentă care are nevoie de exerciții zilnice.

 

Greyhound

Câini prietenoși, sociabili care sunt  manierați și liniștiți acasă, Greyhound este un animal de companie minunat, în special pentru familiile care caută o rasă liniștită. Greyhound  este pe de altă parte una dintre cele mai rapide rase de câini din lume, atingând o viteză maximă de 70 km/h pe o lungime de 30 de metri.

Newfoundland

 Câinele TerraNova (Newfoundland) este  cunoscut pentru firea sa calmă. Este folosit deseori în operațiuni de salvare dar poate fi și un animal de companie foarte prietenos. Newfoundland se întelege foarte bine cu celelalte animale de companie și cu copiii, fiind foarte blând și răbdător. De altfel, puii acestei rase sunt foarte ușor de dresat.

Whippet

 Pe lângă faptul că este prietenos, afectiv și gentil, Whippet este, de asemenea o rasă foarte  liniștită. În timp ce calmul lor comportamental demonstrează tendința de a fi mai liniștiți decât alte rase, aceștia sunt de asemenea, câini rapizi, cu o constituție atletică, care au nevoie de exerciții zilnice pentru a avea o stare de bună.

Bulldog

O rasă calmă, curajoasă și prietenoasă, Buldogii  sunt tovarăși minunați de companie. Sunt, de asemenea, liniștiți, afectuoși și ușor de plimbat. Este un animal credincios și supus în relația cu stăpânul său și se comportă permisiv și grijuliu cu copiii. În general suportă bine prezența altor animale în jurul său, dar uneori masculii pot da dovadă de irascibilitate în prezența altor câini masculi.

Scottish Deerhound

Un câine curajos, viguros, cunoscut pentru bunele maniere și loialitate, Scottish Deerhound  are nevoie de multe exerciții fizice pentru a avea o stare de sănătate bună și a fi fericit. Este afectuos, devotat stăpânului, destul de grijului cu copiii, atent cu persoanele străine, dar nu deosebit de alert.

Doberman

 Câini cu alură elegantă, care dau impresia de noblețe înnăscută. Doberman este un câine inteligent, răspunde foarte bine în dresaj și etalează o atitudine pozitivă, dovedindu-se loial și cooperant în fața unui instructor experimentat. Acești câini sunt neînfricați și foarte determinați atunci când sunt puși în fața unei amenințări sau a unei sarcini de lucru.

 

Când vine vorba de rase de câini liniștite, rețineți că, dacă aveți mai mult de un câine, probabil că  veți avea parte de  mai multă gălăgie deoarece tind să se imite la lătrat.

Cum să oprești un câine din lătrat?

Dacă aveți un câine care nu se mai oprește din lătrat - fie că este vorba de o rasă liniștită sau nu - există câteva trucuri pe care le puteți face pentru a-l ajuta să se calmeze. În primul rând,  determinați  motivul pentru care ar fi putut să latre. Dacă bănuiți că plictiseala este problema (ceea ce se întâmplă frecvent atunci când câinii sunt lăsați singuri acasă), măriți numărul exercițiilor fizice ale câinelui și încercați să ascundeți jucăriile cu mâncare în jurul casei pentru a vă menține liniștea, sugerează Robinson. "Petreceți cât mai mult timp cu câinele făcând ceea ce îi place astfel încât câinele dumneavoastră să fie și mai mulțumit atunci când va fi singur ", adaugă ea. Anxietatea de separare poate fi diminuată cu calm și saluturi de rămas bun. Redarea muzicii  liniștite, relaxante și folosirea de uleiuri din plante, precum lavandă și mușețel, pot induce câinelui o stare mai calmă; puneți doar câte o picătură pe patul câinelui și lângă ușa de la ieșire sau folosiți odorizante. Atunci când lătratul și agitația excesivă se datorează anxietății de separare, purtați o discuție  cu medicul veterinar sau cu un antrenor de câini despre tehnicile pe care ar trebui să le urmați.

 Pe același subiect:

https://www.vanellivet.info/blogs/din-lumea-animala/despar-irea-e-dureroasa

Surse:

  • https://www.petmd.com/dog/slideshows/11-quiet-dog-breeds?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_24627444;
  • http://www.infocaini.ro/ ;
  • https://www.toateanimalele.ro/ ;

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate