#VanelliTrivia #1

Livia OnceriuJun 8, '16

Mamifer carnivor, pisica face parte din familia felidelor, împreună cu puma și ghepardul. Felidele sălbatice sunt răspândite în întreaga lume, mai puțin Australia, Madagascar și Antarctica.

Ultima specie felină descoperită în 1986 în Mexic, este cunoscută sub numele său Aztec: Onza.

Din iulie 2004, câinii și alte animale care călătoresc în țările din Uniunea Europeană trebuie să aibă microcipuri de identificare sau tatuaje de identificare. Animalele trebuie să aibă asupra lor pașapoarte care atestă situația vaccinurilor antirabice și a examinărilor clinice.

Zgărzile electronice permit poziționarea GPS și pot fi folosite pentru a urmări animalele de companie. Proprietarul animalelor monitorizează locația prin Internet. În absenţa semnalului GPS, dispozitivul indică ultima locație prin intermediul reţelei de telefonie mobilã. Senzorii interni permit dispozitivului să treacă în modul de economisire a energiei: GPS-ul este în funcţiune numai când dispozitivul este în mișcare.

Un studiu realizat în 1990 de către Delta Society (din Australia) pe 100 de persoane în vârstă a arătat că până și cei mai stresați proprietari de câini și-au vizitat doctorul propriu cu aproximativ 21% mai puțin decât persoanele fără câine.

Freestyle-ul canin este un sport nou în lumea canină. Este cunoscut și sub denumirea de dans canin. Constă dintr-o rutină a câinelui și dresorului coregrafiată pe o piesă muzicală. Acest sport a fost dezvoltat în 1989 de Val Culpa. De atunci, acesta a căpătat popularitate în toată lumea, dar în special în Europa, Canada și S.U.A.

Doritorii pot afla mai multe pe site-ul oficial al freestyle-ului canin (Click aici).

Întrebare:

Din ce an este obligatorie microciparea animalelor de companie care călătoresc în spațiul Uniunii Europene?

Pentru a participa la #VanelliTrivia, răspundeți prin comentariu la postarea noastră de pe Facebook (Legătură).

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate