Top 20 - câinii de rasă mică

Top 20 - câinii de rasă mică

Iulian CuciureanuMar 21, '18

Internetul este plin de multe lucruri rele, dar este de asemenea plin de imagini și videoclipuri adorabile ale animăluțelor noastre iubite. Nimic nu te înveselește mai tare ca un câine drăguț care face ceva ciudat. În cazul în care aveți nevoie de puțină voioșie, am cules  cele mai drăguțe rase de câini mici pentru a vă ridica starea de spirit. Nu ești singurul care manifestă  afecțiune pentru rasele de câini mici. Cele mai populare rase ale AKC (American Kennel Club) pentru anul 2017 sunt prezentate mai jos. Aruncă o privire la acești câini micuți și adorabili!

1.Yorkshire terrier:

Yorkshire terrier este una dintre cele mai drăguțe rase de câini micuți. Cu toate că unii câini din această rasă sunt doar „ cât o ceașcă de ceai „ Yorkshire terrier au o personalitate puternică și asigură o companie perfectă la drum. Yorkies au fost animale de companie "la modă" încă din epoca victoriană târzie. 

2. Papillon:

          O altă rasă de câini care se remarcă ca un partener excelent, este "Papillonul" caracterizat ca un prieten loial și iubitor. Important, în familie, alaturi de copii, acest pui de dimensiuni mici este  un excelent supraveghetor. Calm, dar în acelasi timp mereu în alertă, este extrem de protector față de stăpânul său. Caracteristica cea mai remarcantă a "Papillonului" o reprezintă urechile mari de tip fluture .

 

3. Cavalier King Charles spaniel:

Nu numai că “Cavalier King Charles spaniel” este adorabil, dar iubește să fie strâns în brațe! Un membru al grupului de “jucării” datorită aspectului său, acest cățeluș este blând și extrem de atent cu familia sa. Acești câini sunt considerați a fi foarte eleganți, acesta fiind  probabil și motivul pentru care faimoasa actriță Charlotte York de la cunoscutul serial "Sex and the City" avea unul. Se remarcă ca  una  dintre cele mai populare rase mici, fiind un câine demn de toată dragostea ta.

4. Brussels griffon:

Unii ar putea crede că "Grifonul de Bruxelles" nu este cel mai atractiv câine de pe planetă, dar este cu siguranță drăguț. Un pic ciudat, grifonii de Bruxelles sunt inteligenți, adaptabili și prietenoși cu pisicile. Ceea ce pare că le lipsește în aspectul înfățisării lor  compensează cu abilitatea  de a face o mulțime de giumbuslucuri. Nu este în relații grozave cu copiii,  dar cu siguranță  va  face  fericit  proprietarul pe care îl va avea.

5. Boston terrier:

La fel ca și locuitorii orașului după care a fost numit, Terrierul din Boston este o rasă loială, iubește oamenii, copiii, pisicile și chiar și alți câini, fiind extrem de adaptabil. Una dintre cele mai populare rase mici, Terrierul din Boston este un puiuț mic pe care iubitorilor de câini le place să -l aibă în jur.

6. Shih Tzu:

Bucuria lui Shih Tzu se potrivește cu personalitatea sa vibrantă și plină de viață. O rasă cunoscută pentru blana sa pufoasă și aspectul adorabil, Shih Tzu are nevoie de multă îngrijire pentru a arăta bine, inclusiv periaj zilnic. Acest câine este un partener excelent pentru adulți și pentru copii mai mari.

7. Bichon frise:

Minuscul și super-pufos: Bichon frise este simbolul drăgălășeniei. Acestui mic cățeluș  îi place să se joace cu stăpânul său iubit. În ciuda faptului că seamănă cu o jucărie a unui copil,  Bichon frise nu poate fi considerată  ca o rasă de jucărie, ci mai degrabă una dintr-un grup non-sportiv. Un mare iubitor de afecțiune și de a fi ținut în brațe, Bichon frise este, de asemenea, foarte afectuos și atent față de adulți și alți prieteni  blănoși.

8. Pomeranian:

O altă minge de puf pe care trebuie să-l iubești, Pomeranianul este un căteluș ce provine din zona nordică. Inteligent și curios, acesta este o rasă blândă și plină de viață. Este un câine cu abilități speciale care poate participa la concursuri și la prezentări, fiind ușor de antrenat datorită inteligenței sale incredibile. Nu relaționează foarte bine cu copiii, dar are un comportament  uimitor  cu pisicile.

9. Scottish terrier:

Terrierul scoțian este o rasă de câini super-adorabilă! Sprâncenele lor groase și corpolența lor îi fac să semene cu câinii mai bătrâni, fiind foarte fermecatori. Cu mai mult decât un aspect drăguț, terrierul scoțian este și un bun paznic. Inteligent și hipoalergenic, este considerat o altă rasă mică de câini, potrivită cel mai bine pentru adulți și copii mai mari.

10. Cockapoo:

O rasă cu o înfățișare aparte este Cockapoo aceasta fiind dată de amestecul dintre Cocker spaniel englez și Pudel. Un Cockapoo nu te va părăsi niciodată, deoarece îi place să-și arate afecțiunea și să-si urmeze stăpânul mereu. Bun cu copiii dar și cu alte animale de companie  Cockapoo este inteligent și adaptabil în orice situație.

11. Pekingese:

Un alt membru din marea familie a câinilor de statură mică este Pekingese, un exemplar fermecător și încântător pentru cei din jur. Este un câine inteligent, un bun supraveghetor, care preferă compania adulților și prietenia cu pisicuțele. Puii de Pekingese cântăresc de obicei între 3 și 6 kilograme, totuși sunt puternici și rapizi în aparare. Ei au multă blană, care necesită îngrijire regulată .

12. Maltese:

Maltese este o rasă care iubește să-i înconjoare pe stăpânii lor cu multă afecțiune. Vii și plini de energie, această rasă se bucură, de asemenea, să se joace cu proprietarul său adult dar și prietenii  săi cu blană. Maltezul îsi  iubește  atât de mult  proprietarul, încât, de multe ori suferă de anxietate, de separare atunci când este lăsat singur prea mult timp. Maltezul necesită periajul  zilnic al blăniței lor.

13. Lhasa apso:

Mici, dar încrezuți, Lhasa apso este o rasă de companie care a fost crescută pentru a-și proteja familia. Bun cu toți oamenii și animalele de companie, reușește să se împrietenească cu oricine. Temător și devotat, Lhasa apso este un cățeluș frumos care se bucură de răsfăț necesitând o mulțime de îngrijire și de afecțiune la sfârșitul unei zile  obositoare .

14. Skye terrier:

Făcută faimoasă de însăși Regina Victoria, această rasă versatilă poate fi protectorul tău sau doar un prieten de companie. Nu vă lăsați păcăliți de statura sa mica, Skye terrier este un excelent  câine de pază. Deștept, prietenos și plimbăret, acesta este un cățel pe care ești fericit să-l ai în preajma. Neînfricat și loial, Skye terrier este o rasă potrivită pentru o casă cu un singur animal.

15. Sussex spaniel:

Un câine sportiv și atrăgător, Sussex spaniel este un animal de companie excelent pentru participări la vânătoare dar și pentru viața de zi cu zi. Sussex spaniel este de încredere,  iubitor de alte animale dar și de copii, fiind o fire foarte prietenoasă dar și un leneș notoriu.

16. Petit basset griffon Vendéen:

O rasă de vânătoare, Petit basset griffon Vendéen, este un câine activ care intră deseori în bucluc, fiind foarte jucăuș. Acesta necesită multă îngrijire și timp de joacă. Inteligent și ușor de antrenat, Petit basset griffon Vendéen este un câine de familie grozav, prin natura sa  prietenoasă.

17. Havanese:

Nu există un prieten blând sau un om pe care Havanese sa nu-l placă. Un puiuț mic și fermecător, Havanese are o blăniță moale și ușor de întreținut. Un animăluț care iubește să fie ținut în brațe și care dorește să stea cu stăpânul său 24/7.

18. Japanese chin:

O altă rasă de câini mici și foarte simpatici este Japanese chin. Afectuos, extrem de loial și manierat, acest câine crede că scopul său în viață este acela de a fi în slujba stăpânului său. Feriți-vă, totuși, de acest câine deoarece poate parcurge distanțe mari dintr-o singură săritură. Japanese chin se simte foare bine în compania adulților și a pisicuțelor.

19. Chihuahua:

Supranumit câinele "Taco Bell", Chihuahua este una dintre cele mai cunoscute rase mici de câini de pe planetă. Caracterizat de o personalitate puternică și abilități de supraveghere, Chihuahua se simte comfortabil în preajma adulților și a piscilor.

20. West Highland white terrier:

Terrierul alb de la West Highland este, fără îndoială, cel mai drăgut câine de pe întreaga planetă. Alb și pufos este un partener excelent pentru terapie, nu există nici un dubiu că acest câine este minunat. Un "Westie" este bun cu copii, cu familia, cu pisicile și în general cu aproape toată lumea.

Dacă vă gândiţi să vă luaţi un câine de talie mică, oricare dintre animăluţele acestea ar putea fi alegerea potrivită.

Surse:

  • http://www.sheknows.com/pets-and-animals/articles/1024195/20-of-the-cutest-small-dog-breeds-on-the-planet/page:5 ;
  • http://www.animale.ro/ ;
  • https://www.toateanimalele.ro/ ;

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate