Akita Inu - Ghid turistic în Japonia

Akita Inu - Ghid turistic în Japonia

Iulian CuciureanuMar 14, '18

Akita Inu este descendent din câinii din regiunea nordică a insulei Honshu din Prefectura Akita, oferind astfel numele rasei. Acest câine agil, rapid, tenace făcea din vânătoare un joc, prinzând la ananghie prada și ținând-o așa până când vânătorii ajungeau și o ucideau. În 1931, Akita Inu a fost declarat oficial Monument Național al Japoniei.

Akita este considerat un câine cu sânge albastru, fiind o rasă de câini originară din zonele muntoase din nordul Japoniei. Sunt foarte prețuiți iar în trecut erau chiar venerați, doar nobilii puteau deține un astfel de câine. Erau folosiți ca gărzi imperiale, la vânatoare de urși și mistreți.

În lume se cunosc două rase de Akita, cea americană și cea japoneză, iar diferențele dintre cele două exemplare sunt destul de mici.

Din punct de vedere al temperamentului, câinii din rasa Akita japoneză sunt foarte inteligenți și spontani, sunt câini de pază foarte buni, deși nu latră foarte mult. Sunt foarte atașați de stăpânii lor dar se manifestă distant, chiar precaut în fața străinilor. Un aspect deosebit de important  care trebuie știut, câinii din această rasă au nevoie în permanență de socializare și de un dresaj intens. Se recomandă, creșterea acestora în spații largi, respectiv în curtea unei case și nu în spații reduse, cum ar fi un apartament de bloc.        

Mulțumită Google Japan, acum poți face o excursie virtuală în orașul Odate din Japonia, văzând  minunatele peisaje și principalele atracții turistice ale orașului... prin ochii a două  pufoșenii de blană din rasa Akita, pe nume Akko și Asuka. Deoarece câinii Akita sunt parte integrantă a istoriei și a culturii orașului Odate, Google a hotărât să monteze celebrele camere de vedere cu 360 de grade pe cureaua de la gâtul câinilor și să-i lase pe aceștia să joace  rolul de ghid turistic în oraș.

Firește, una dintre cele mai vizitate atracții turistice este celebra statuie de bronz a unui alt câine din rasa Akita pe nume, Hachiko, care a fost atât de loial față de stăpânul său încât l-a asteptat, în fiecare zi, în afara gării, timp de nouă ani, sperând că acesta se va întoarce acasă de la muncă. Și când ne gândim că nici măcar nu ne putem ține câinii aproape când le dăm drumul din lesă.

Ceea ce este interesant în acest concept este faptul ca puteți admira cele mai  importante repere ale orașului și să vizualizați un peisaj de vis în anotimpul de iarnă, având în prim plan capul pufos al unui câine Akita, care este în permanență ghidul dumneavoastră de încredere. Vă va însoți în toate locurile pe care le puteți vizita în orasul Odate.

Zvonurile spun că aceste camere cu vedere pot fi închiriate, deci există șansa ca și cătelușul tău să poată prezenta orașul în care locuiești, celor interesați de atracții turistice.

Surse:

1) www.animalutze.com/articole/akita-un-caine-cu-sange-albastru.php 

2) www.bravotv.com/unleashed/google-introduces-dog-view-cameras-in-odate-japan

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate