Cât de mult trăiesc pisicile?

Cât de mult trăiesc pisicile?

Livia OnceriuApr 5, '20

Care este durata de viață a pisicilor?

Odată cu progresele înregistrate în nutriție și medicina veterinară, pisicile trăiesc mai mult ca niciodată. Nu este un lucru neobișnuit în ziua de azi, să vezi o pisică trăind bine și peste 20 de ani.

Pisicile care trăiesc într-un apartament sau cele maidaneze?

Este dificil să discutați despre durata medie de viață pentru un animal de companie, respectiv pentru o felină fără să țineți cont despre diferențele dintre o pisică care este obișnuită să trăiască în interior, în mediul de apartament și o pisică obișnuită să-și petreacă marea majoritate a timpului în aer liber, nesupravegheată. Pentru acestea din urmă, durata de viață poate fi mult mai scurtă, întrucât viața în aer liber expune pisica la o serie de pericole pe care o felină care trăiește în interior, pur și simplu nu le-ar putea face față. Aceste riscuri includ  diferite boli infecțioase, substanțe chimice, expunerea la elemente nocive și posibilitatea rănirii lor de către autovehicole, de către câini sau chiar de către oameni. Pisicile care trăiesc în mediul liber, numite și maidaneze sunt expuse și pot cădea pradă unor animale sălbatice care trăiesc acum chiar și în apropierea  comunităților noastre urbane.

Cumpără mâncare pentru pisici de calitate

Oferirea unei diete de calitate, echilibrată și completă este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține pisica sănătoasă și pentru a vă asigura că va avea o viață lungă. Dieta ar trebui să fie adecvată atât  pentru stadiul de viață cât și pentru stilul de viață al pisicii tale. De exemplu, un pisoi ar trebui să aibă o dietă care să vină în sprijinul creșterii și dezvoltării sale, în timp ce o pisică mai în vârstă poate să necesite mai puține calorii. Medicul veterinar vă poate ajuta să alegeți o dietă potrivită pentru pisica dumneavoastră, individualizată, în funcție de vârsta sa, de starea reproductivă, precum și de alți factori.

Un aspect important, deloc de neglijat, îl reprezintă consumul de apă!

Poate că nu te-ai gândit la acest aspect înainte, dar multe pisici nu consumă cantitățile necesare de apă fără a fi încurajate. Sunteți sfătuiți să urmăriți  consumul de apă pentru pisica dumneavoastră prin utilizarea de conserve (care au un conținut de lichid mai mare), robinete care picură sau adăugând apă în mâncarea care are un conținut uscat.

Nu uitați  exercițiile  fizice

Menținerea pisicii într-o formă fizică bună este un alt factor care contribuie la o viață lungă și sănătoasă. Pisicile supraponderale sunt predispuse la o serie de boli, inclusiv diabet, boli de inimă, de piele, boli respiratorii și multe altele. Incercați să vă faceți timp în fiecare zi pentru a încuraja pisica să facă exerciții fizice prin diferite jocuri interactive. De asemenea, puteți încuraja exercițiile fizice  ale felinelor prin utilizarea de puzzle-uri alimentare.

Păstrează dinții pisicii tale curați

Îngrijirile orale sunt deseori trecute cu vederea, în special pentru pisici. Cu toate acestea, îngrijirea dinților la animalele de companie este un aspect deosebit de important. Majoritatea pisicilor cu vârsta de peste trei ani au deja un anumit  stadiu de afectare dentară. Aceasta se poate manifesta în mod dureros și chiar poate împiedica felina ta să mănânce în mod normal.

O îngrijire orală corectă implică atât îngrijirea la domiciliu, cât și îngrijirea  veterinară obișnuită. Probabil că medicul veterinar va trebui să vă anestezieze pisica pentru a putea efectua o examinare orală minuțioasă și pentru a curăța în mod corespunzător dinții acesteia. Pisicile pot prezenta probleme dentare -depuneri de tartru-care apar sub linia gingiilor și pot provoca dureri care pot trece neobservate, deoarece pisicile tind să ascundă faptul că suferă. Fără anestezie este imposibil ca medicul veterinar să găsească aceste probleme și să le trateze. Medicul veterinar este cel care vă poate ajuta și să vă stabilească o rutină de îngrijire la domiciliu pentru pisica dumneavoastră ce poate include periajul dinților, folosirea de șervețele  orale, clătiri orale și altele.

Vizitele la medicul veterinar în mod regulat sunt necesare

Toate pisicile au nevoie de vizite la medicul veterinar în mod periodic, nu numai pentru examinări stomatologice, ci și pentru o examinare minuțioasă a pisicii pornind de la năsuc până la codiță. Pisicile sunt recunoscute ca adevărați  "stăpâni în arta deghizării" atunci când vine vorba de boli. Chiar și cel mai atent  stăpân al unei pisici poate să nu observe semnele precoce ale unor boli. Cu toate acestea, medicul veterinar este bine instruit să caute și să găsească aceste semne. Medicul veterinar are, de asemenea, avantajul că este în măsură să efectueze și să interpreteze teste de sânge, de urină, de materii fecale și să analizeze necesitatea efectuării altor teste care nu se pot realiza acasă.

Ajutați-vă pisica să trăiască mai mult și aveti grijă să programați controale  veterinare anuale.

Intră în magazinul nostru online și vezi produsele noastre >>>

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate