Comportament canin - câinii care sar pe oameni

Comportament canin - câinii care sar pe oameni

Livia OnceriuOct 17, '16

Se poate crede ca un câine care  sare pe oameni necunoscuți o face pentru a stabili poziția dominantă, ca un comportament de intimidare. Dar, cu excepția cazurilor cand este vorba despre animale cu agresivitate cunoscută sau învățată, câini sar pe oameni cunoscuți sau nu, pentru că se întâmplă ceva atunci când sar,  de obicei capătă atenția lor. Dacă doriți să nu mai sară pe oameni(inclusiv pe dvs.), trebuie să fiți  siguri că nu încurajați acest comportament. Iată ce puteți face:

Preveniți. Atunci când bănuiți câinele că are probleme în a se controla, puneți-i  lesa înainte ca el să poată sări pe cineva. Alte instrumente utile de gestionare pentru a preveni  comportamentul includ pripoane amplasate strategic prin casă, porți/grilaje de protecție ca pentru copii sau izolarea câinelui într-o  altă cameră, cât timp aveți oaspeți.

Întrerupeți. Minimizează obiceiul câinelui  de a sări pe cineva îndepătându-l  de la situație cât mai curând posibil, fără pedepse și fără enervare. În acest scop, s-ar putea folosi o lesă scurtă atașată la zgarda câinelui atunci când el este în jurul oamenilor, ceva ușor de manevrat. Astfel de produse pot fi achiziționate sau se taie  o lesa veche și se fixează ca o buclă. Nu lăsați lesa pe câine când el este singur; s-ar  putea  agăța în ceva.

Scuzele/asumarea responsabilității. Este sarcina  dvs. ca proprietar, crescător de animale de companie să  preveniți comportamentul câinelui de a sări pe oameni, chiar și atunci când aceștia spun că nu îi deranjează. În cazul în care eforturile dumneavoastră de management eșuează și câinele sare la cineva, vă cereți scuze. Dacă prin demersul  săriturii câinele lasă amprente de noroi pe un costum de afaceri, zgârie o pereche de ciorapi de damă, dă jos un copil mic, sau produce în alt mod pagube materiale - chiar și în cazul în care prejudiciul este minor – sunteți  responsabil și procedați astfel: plătiți factura de curățătorie, cumpărați o nouă pereche de ciorapi de damă, cumpărați copilului un con de înghețată, sau faceți tot ce trebuie pentru a repara prejudiciul. Apoi dublați eforturile de formare și de gestionare și adresați-va unui specialist în dresaj canin.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuiesc aprobate înainte de a fi publicate